Het Blekershuys & St-Anna in de Blekersstraat

De Blekersstraat, oorspronkelijk de Lange Blekersstraat en de bijhorende Korte Blekersstraat halen hun betekenis uit de aard van de grond waarop de straat is ontstaan. 'Bleker' is een na verloop van tijd ingetreden corrupte spelling van het woord Blekker.

De Blekersstraat was dus oorspronkelijk de Blekkerstraat, zo genoemd vanwege de opvallende zandige grond die blonk of 'blekte'. Het straatje mondde uit in de Stuifzandstrate, die eveneens wees op een zandige duinrug. De straatnaam heeft alvast niets te maken met een mogelijke blekerij die er zou hebben bestaan. De huidige Blekersstraat loopt van de Sint-Annarei naar de Jeruzalemstraat. De Korte Blekersstraat loopt van de Blekersstraat naar de Carmersstraat. De straten, eigenlijk straatjes, danken hun bekendheid aan de aanwezigheid van Café Vlissinghe, gereputeerd als oudste nog bestaande herberg in Brugge.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Blekersstraat

Even Het Blekershuys & St-Anna voorstellen

Onze vakantieappartementen Het Blekershuys & St-Anna zijn gelegen aan de Sint-Annarei en bieden zicht op de meest schilderachtige Brugse Reien (Spinolarei en Spiegelrei). In het hartje van de oude stad gelegen, op 200m van de Grote Markt, is het de uitgelezen verblijfplaats voor een bezoek aan het UNESCO geklasseerd historische Brugge. Het Blekershuys & St-Anna is de perfecte uitvalbasis voor een adembenemende wandeling en kennismaking met onze befaamde stad.

'Het Blekershuys' is een duplex-appartement onder historisch dakgebint en biedt plaats aan 8 tot 9 personen. Het is voorzien van alle mogelijke comfort met als voornaamste troeven: lift, open haard, compleet uitgeruste keuken met vitro-keramische kookplaat, oven en microgolfoven, vaatwas, LCD televisie met dvd, muziekinstallatie, 1 kinderbedje, draadloos internet, gezelschapsspelen, streekinfo...

‘St-Anna' is eveneens een duplex appartement (op gelijkvloers en 1ste verdieping) en biedt plaats aan 8 personen. Het is voorzien van alle mogelijke comfort met als voornaamste troeven: compleet uitgeruste keuken met vitro-keramische kookplaat, oven en microgolfoven, vaatwas , LCD televisie met dvd, muziekinstallatie, 1 kinderbedje, draadloos internet, gezelschapsspelen, streekinfo...

Onze infrastructuur is uiterst geschikt voor langere verblijven met familie of in vriendengroep. Het hoekhuis heeft een aangename lichtinval en biedt zicht op de pittoreske Blekersstraat en vooral op de fantastische Sint-Annarei en Spiegelrei. De inrichting is sober hedendaags en comfortabel uitgekiend, met aandacht voor het kleinste detail! Kom mee genieten...

Alvast welkom voor een bezoekje aan onze website van "Het Blekershuys & St-Anna"!

Voor grotere groepen bieden wij U ook onze vakantiewoning De Swaenhoeck aan, een historisch authentiek hoevecomplex gelegen middenin het polderlandschap van het Brugse Ommeland op nog geen 10km van Het Blekershuys & St-Anna en op een boogscheut van Damme.

Blekershuys & St-Anna

Mooi duplex appartment gelegen aan de fantastische spiegelrei!

Lorem ipsum

In nisi lacus, ultricies ac pharetra sit amet, olestie quis felis. Etiam mi urna, suscipit sed

»meer info

Lorem ipsum

In nisi lacus, ultricies ac pharetra sit amet, olestie quis felis. Etiam mi urna, suscipit sed

»meer info

Lorem ipsum

In nisi lacus, ultricies ac pharetra sit amet, olestie quis felis. Etiam mi urna, suscipit sed

»meer info
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In varius commodo facilisis. Pellentesque magna eros, malesuada nec cursus non, lobortis eget justo. Nunc ullamcorper, neque ut elementum aliquet, sem risus volutpat augue, sit amet luctus libero nisi quis ligula.